IrisDat ben ik, Iris Dijkstra. Sinds mijn studententijd woon ik in Utrecht, en daar heb ik het nog steeds prima naar mijn zin. Ik ben gediplomeerd Nationaal Gids en leid regelmatig groepen rond in Utrecht – te voet, op de fiets/step of per kano.

Van huis uit ben ik psycholoog. Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in mensen. Dat zie je terug in mijn rondleidingen. Ik vind het interessanter om te vertellen hoe mensen vroeger leefden dan om toehoorders met jaartallen of bouwstijlen om de oren te slaan. Ook probeer ik me goed in te leven in de groep die ik voor me heb. Mensen moeten het naar hun zin hebben, ze zijn tenslotte een dagje uit! Daarom is ook elke wandeling weer anders. Ik pas me aan aan de belangstelling, Stadsgids030 in actiemaar ook het tempo van de groep. Een ontspannen en tegelijkertijd boeiende rondleiding verzorgen – dat is voor mij telkens weer de uitdaging!

Ik ben ook werkzaam als stadsgids voor de VVV Utrecht en als rondleider in het Utrechtse Spoorwegmuseum. Daarnaast begeleid ik fietsreizen voor www.boatbiketours.com. Dat betekent dat ik ook mensen rondleid in tal van andere Nederlandse en Belgische steden. Verder ben ik af en toe werkzaam als reisbegeleider in Azië. Zo heb ik groepen rondgeleid door China, Mongolië, Tibet, Nepal en Indonesië. Zien wat ik nog meer doe? Kijk dan op www.irisdijkstra.nl of zie dit filmpje.

Meer informatie? Bel of mail me gerust. Ervaringen van andere deelnemers lezen? Klik hier.