IrisDat ben ik, Iris Dijkstra. Sinds mijn studententijd woon ik in Utrecht, en daar heb ik het nog steeds prima naar mijn zin. Ik ben gediplomeerd Nationaal Gids en leid regelmatig groepen rond in Utrecht – te voet, op de fiets/step of per kano. Ook kan ik rondleidingen in musea en elders in Nederland verzorgen.

Van huis uit ben ik psycholoog. Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in mensen. Dat zie je terug in mijn rondleidingen. Ik vind het interessanter om te vertellen hoe mensen vroeger leefden dan om toehoorders met jaartallen of bouwstijlen om de oren te slaan. Ook probeer ik me goed in te leven in de groep die ik voor me heb. Mensen moeten het naar hun zin hebben, ze zijn tenslotte een dagje uit! Daarom is ook elke wandeling weer anders. Ik pas me aan aan de belangstelling, Stadsgids030 in actiemaar ook het tempo van de groep. Een ontspannen en tegelijkertijd boeiende rondleiding verzorgen – dat is voor mij telkens weer de uitdaging!

Meer informatie? Bel of mail me gerust. Ervaringen van andere deelnemers lezen? Klik hier. Zien wat ik nog meer doe? Kijk dan op www.irisdijkstra.nl.

Ik ben ook werkzaam als stadsgids voor de VVV Utrecht en als rondleider in het Utrechtse Spoorwegmuseum. Ook ben ik aangesloten bij www.stadswandelingen-utrecht.nl. Daarnaast ben ik stadsgids in Amsterdam (zie www.stadsgids020.nl). In de toekomst hoop ik nog meer steden (zoals Amersfoort, Leiden, Haarlem en Den Bosch) aan mijn repertoire te kunnen toevoegen.