Voor komend seizoen staan diverse instap-wandelingen gepland. Voor deze wandelingen kan iedereen zich individueel opgeven. Je hoeft dus geen groep bij elkaar te harken – dat doe ik :). Alle wandelingen kosten pp € 12,50. Zin om mee te gaan? Hartstikke leuk. Geef je gauw op, dan stuur ik je alle informatie toe!

  • 14 februari 2022 (Valentijnsdag): hartstochtje (11.00-12.30)

Ga mee met een hartstochtje op Valentijnsdag! Laat je verrassen door de plek waar homo’s elkaar vroeger ontmoetten. Zie waar de beroemdste vrijgezellin van Utrecht zich liet opsluiten om de rest van haar leven aan God te wijden. En ontdek hoe een verliefd stelletje twee ruziënde kasteelfamilies bij elkaar bracht.

  • 8 maart 2022 (Internationale Vrouwendag): Utrechtse vrouwenwandeling (11.00-12.30)

Ze sprak 14 talen, correspondeerde met geleerden uit de hele wereld, en was de eerste vrouw die (stiekem) aan een universiteit werd toegelaten: Anna Maria von Schurman. Ooit van gehoord? Vermoedelijk niet. En zo zijn er vele vrouwen in Utrecht die (meer) aandacht verdienen. Denk aan de erudiete Belle van Zuylen (‘Ik heb geen talent voor ondergeschiktheid’). Of aan de heldhaftige Trijn van Leemput, die de eerste stenen van het gehate Vredenburg loswrikte. Ga mee, dames en heren, en geef deze vrouwen alsnog het eerbetoon dat ze verdienen!

  • 20 maart 2022 (begin van de lente): lente-uitje (hofjeswandeling) (11.00-12.30)

Oases zijn het, de verstilde hofjes en kameren in de Utrechtse binnenstad. Verscholen tussen drukke winkelstraten liggen ze daar, waar geen auto kan komen en je opeens de vogels hoort fluiten. Geen idee wat ik bedoel? Ga dan mee met mijn hofjeswandeling en ontdek de mooiste verborgen plekjes van Utrecht!

Andreashof
  • 10 april (Boekenweek): literaire wandeling (14.30-16.00)

‘en hoe verder hij ging,
des te langer
was zijn terugweg.’

Deze regel, van de Utrechtse schrijver/dichter C.C.S. Crone, ben je misschien wel eens tegengekomen op het Utrechtse Centraal Station. In de Utrechtse binnenstad barst het van de poëzie, op muren, in straten en zelfs op een putdeksel. Voel je dichter bij Utrecht en ga mee op een literaire ontdekkingstocht langs deze pareltjes!